SAPANLI YEMEK KÜLTÜRÜ

KAPAMA

YAPRAK SARMASI

KEYMAN

TARHANA ÇORBASI

BAMYA YEMEĞİ

HÖŞMERİM

KÖMBE

ÇÖREK

TİRİT

AYRANLI AŞ

Reklamlar

SAPANLI YEMEK KÜLTÜRÜ” üzerine 5 yorum

  1. SAPANLIDA YETİŞEN MEYVELER, SAPANLI YEMEK KÜLTÜRÜ ve SAPANLI GİYİM KÜLTÜRÜ sayfalarını hazırlamamıza yardımcı olan ve bize yol gösteren CEVDET CEYLAN ‘ a teşekkürler…

  2. SELAMLAR BU YEMEKLER Bİ YANA ŞİMDİ CANIMIZ MANCAR ÇORBASI ÇEKTİ TAM DA MEVSİMİ DEĞİLMİ ? kEYMANA HASRETİZ ZATEN. bU ARADA ŞİBİT AKLINIZA GELMEDİ Bİ ŞİBİT YAPSANIZ DA YESEK.HELE SICAK BAZLAMANIN ÜSTÜNE SARIYAĞ DA SÜRDÜMÜ KEYFİMİZE DİYECEK YOK SÜTLACI UNUTMUŞSUNUZ GENÇLER !!
    kAPAMA SUYUNA YAPILAN PİLAVA DİYECEK YOK.
    şİMDİ AKLIMA GELEN BİR HATIRAYI DA NAKLEDEYİM.
    EVET DAMADIN ÖNÜNE KARAMANTIYI KOYMUŞLAR YEMİŞ. HANE HALKI ISRAR ETMİŞ MANTININ SUYUNU DA YE DİYE
    AMA KİBARLIK EDİP YEMEM DEMİŞ BİR KERE . SONRA YOLA ÇIKMIŞ
    GİTMİŞ GİTMİŞ SİVRİDEN GERİ DÖNMÜŞ KARA MANTININ SUYU AKLINA DÜŞMÜŞ SİTEYE EMEK VEREN SAPANLI GENÇLERİ UMARIM BU SİTENİN RENKLENMESİ CANLILIK KAZANMASI ADINA BU TÜR HİKAYELER YADA UNUTULANLAR HATIRLATILIR. SEVGİYLE KALINIZ KOLAY GELSİN

  3. Bu konularda bizim bildiiğimiz pek bişey yok ancak büyüklerimizin gösterdiklerini burada belirttik…Hikayeler konusunda da sizlerden de yardımlarınızı bekliyoruz sitemizin canlanması için bizim bilmediğimiz konularda aklınıza gelen herşeyi benimle paylaşabilirsiniz. Ben elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum ama sizlerinde desteğiyle daha güzel şeyler ortaya koyabiliriz.Herkese sevigler saygılar…

  4. Bildiğim kadarı ile Akkara”nın Şentepe Mahallesinde Sapanlılı dostlar akrabalar ikamet etmekte. Mesela Şibit tarifi ni anneanne veya babaannelerden öğrenebilirsiniz. Patlıcanla ,ve mancar eriğinden yapılmış ekşi ile yapılan ekşili patlıcan yemeğinin Sapanlı veya Güdül “lü lerden başka bir yörede yapılmadığını biliyoruz. Öyleyse damak lezzeti ,tadı bize özel olan bu yemekten ve mancar eriğinden elde edilen (eğşi) ekşinin yapılışı ve nerelerde kullanıldığı yazılırsa ilgi çekici olacağını ummaktayım.Dana ilginci Kirmir çayının lezzeti balığının bile ekşili yapılır. Bunun da tarif olarak geçmesi hoş ve değişik bir lezzet olarak sunumu gerçekten yemek kültürümüzün farkını da ortaya koyacaktır..Her yerde gözleme yapılır.Değişik adlarla Türkiyenin her yerinde satılır. Kimi yerde katmer adıda verilir gözlemeyi değişik tatlar ve karışımlarla sunmaktalar. Oysa has ve özel olanı sac üzeride ve sade olanıdır. Bunların bilinmesi ve anlatılması da sitemizi zenginleştirecektir..Kolay gelsin sevgiler..

  5. Sayin Arkadaslar,

    Bu kadar guzel yemeklerniz varda sadece resmini koyup agzimizi sulandiriyorsunuz.Bir zahmet, bu tarifler yasli analarimizla kaybolup gitmaden bir ogrenipte web sitesine koysaniz diyorum.Boylece hem kulturumuzu yasatiris hemde onlari anariz diyorum.Kim hazirladi ise ellerine saglik olsun diyorum.

    Yigit Ballar ( Amerikadan kardesiniz )

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s